Dragan Savanović, generalni direktor "Željeznica RS", rekao je da je kompanija od svih biroa za zapošljavanje zatražila spiskove neangažovanih mašinovođa, a sve sa ciljem da bude okončana blokada koju su prouzrokovale mašinovođe koji su u nelegalnom štrajku. "Angažovaćemo mašinovođe sa biroa i eventualno iz drugih uprava ako imaju viškove, da dođu kod nas na pozajmicu. Obavili smo neke razgovore i u komunikaciji smo sa drugim upravama. Zatraži smo i da nam svi biroi za zapošljavanje dostave spiskove neangažovanih mašinovođa", kazao je Savanović i dodao da se Uprava ŽRS angažovala da bude sprovedena reorganizacija vuče vozila koja će podrazumijevati da broj mašinovođa bude smanjen za najmanje 100.

Savanović naglašava da su sve mašinovođe, osim nekolicine lojalnih, suspendovane, te da će i bez njih krenuti svi vozovi i to polovinom ove sedmice.

"Suspenzija podrazumijeva da su udaljeni s posla dok ne budu završeni disciplinski postupci. Način na koji traže povećanje plata nije legalan, nije dobar i nije po Zakonu o štrajku. Iscrpljena je mogućnost pregovora i već smo preduzeli mjere da bez tih mašinovođa pokrenemo vozove", kazao je Savanović.

Dodatne informacije